• J012-1 sleept overwinning binnen tegen sterk Olympia 12-1

Voor de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen mocht de JO12-1 thuis aantreden tegen Olympia JO12-1. We hadden op Jens Toornstra toernooi dit team ook al getroffen en toen een overwinning geboekt. De kansen zagen er dan ook positief uit.

Vanaf de aftrap nam Olympia echter het initiatief en zetten de Alphense Boys flink onder druk. Met goed samenspel staken zij vaak eenvoudig het middenveld over om te proberen door de defensie van de Boys heen te komen. De achterhoede met Kymani, Rayan en Rayhan stond echter zijn mannetje. Olympia kwam niet verder dan een aantal afstand schoten die of naast gingen of geen enkel probleem waren voor keeper Jasper.

In de aanval liep het allemaal niet vanzelf. De Boys hadden moeite passes goed te laten aankomen. Dit was zeker ook ten verdienste van Olympia die bijna geen ruimte weggaven. De Boys moesten hard werken om weerstand te bieden tegen het fysiek sterke spel.

De eerste helft ging het spel op en neer. Beide teams kregen kansen maar kwamen beide niet op voorsprong. Pas aan het einde van de eerste helft werd de score geopend in het voordeel van Alphense Boys.
    De bal werd door de verdediging onderschept en met een snelle uitbraak werd Aimane door een prachtige assist van Adam vrijgezet voor de keeper. Aimane bleef koel en wist de bal in het doel te krijgen voor de 1-0.

Het fysieke spel van Olympia eiste aan het einde van de eerste helft wel zijn tol. Bij een voorzet van de rechterkant werd Aimane door de keeper en twee spelers ‘gesandwitched’ waarbij hij geblesseerd raakte aan zijn knie. Aimane kon helaas de rest van de wedstrijd niet meer mee spelen.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Olympia deed verwoede pogingen om bij het doel te komen maar zij stuitten keer op keer op de goed spelende defensie van de Boys.

De conditie van de jongens werd flink op de proef gesteld door het combinatiespel van Olympia. Naarmate de tweede helft vorderde lukte het op het middenveld steeds minder makkelijk om de gaten dicht te lopen. Maar de jongens ondersteunden elkaar waar nodig en gaven de tegenstander weinig gelegenheid om op doel te schieten.

Tot het laatste kwart van de wedstrijd bleef de krappe voorsprong van de Boys behouden. Olympia zette nog een keer aan en hoopten eindelijk hun eerste doelpunt te kunnen maken. Ze kwamen nog een aantal keer heel dichtbij een score, maar twee belangrijke reddingen van Jasper en kopballen van Rayan maakte hun pogingen alsnog onschadelijk.

Door de focus op de aanval gaf Olympia wel meer ruimte weg. Nadat de bal op het middenveld door Mattias was onderschept gaf hij een steekbal naar Bilal die goed naar binnen was gekomen. Op de eerste inzet had de keeper van Olympia nog een antwoord maar de rebound was voor Bilal die voor een leeg doel vervolgens alsnog kon scoren voor de 2-0.

Het was een spannende wedstrijd waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren maar de Boys uiteindelijk aan het langste eind trokken.