• Alphense Boys 5 vergeet te winnen

Alphense Boys 5 (zondag) heeft op 16 augustus zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld. In Zoetermeer speelde de Boys tegen FC Zoetermeer 3.
    Voor velen weer een wedstrijd sinds lange tijd. De laatste speelminuten werden vorig seizoen gespeeld. Door COVID-19 waren die in februari, dus iedereen had er veel zin in. Bleek ook wel door de opkomst (19 man), wat goed uitkwam met de warmte op die dag. Er werd lekker door gewisseld en de ingelaste drink pauzes waren nodig.
    In de eerste helft was al snel duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Zoetermeer kwam op voorsprong, door een ‘foutje’ van de keeper van de Boys. Mouhout speelde de bal vanuit de 16 in de voeten van een speler van Zoetermeer. Deze twijfelde niet en schoot de bal het doel in. De Boys bleef hierna voetballen en kwam op 1-1. Vanuit een van de corners werd de bal binnen geknikt. Zoetermeer wist voor rust nog te scoren, waardoor er een 2-1 stand op het scorebord stond.
    De Boys speelde na rust beter, maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. Mathieu de Waal wist nog wel te scoren, maar de overige kansen werden niet benut. De keeper van Zoetermeer stond vaak op de goede plek, maar de Boys was vooral slordig bij het afmaken. Aan de andere kant viel hij wel, dus pakte FC Zoetermeer de winst.
    Het was een leuke pot, iets wat warm, en de kop van het seizoen is eraf. Volgende week zondag 23 augustus staat er thuis wedstrijd gepland tegen DSVP uit Pijnacker. Wedstrijd begint om 12.30 uur, kantine is open, en we gaan weer voor de winst!