• Hoe bier verbroedert  • Afgelopen zondagmiddag rond een uurtje of vier brak er een lichte paniek uit in de kantine van de Alphense Boys. De fusten waren leeg er was bijna geen bier meer. Noem het verkeerd ingekocht of het was alweer erg gezellig geweest. Twee leden haastten zich met een steekwagen naar V.V. Alphen, maar helaas…zij konden ons niet helpen (hebben tankbier). Snel telefoontje gepleegd naar de Bistro van Tenniscentrum Nieuwe Sloot en gelukkig hadden zij nog een fust staan, dus Yoeri was de held toen hij met het fust binnen kwam rijden. De kannen konden weer gevuld worden.

  • Half zes, telefoontje van iemand van Hockey Club Alphen. “Annet, hebben jullie nog bier op voorraad?” Nee helaas, hebben ook al moeten lenen. 5 minuten later, mogen wij jullie mobiele bar lenen, wij hebben fusten kunnen regelen bij Korfbalvereniging Tempo maar hebben niet de juiste tapaansluiting. Geen probleem, kom maar halen. Waar ze zo snel een aanhanger vandaan haalden weet ik niet, maar ik draaide me om en ze stonden er.

    Omdat de hockeyfeesten wel bekend staan om hun gezelligheid besloot ik na afloop bij de Boys toch maar even langs te gaan. Wat een feest, het bier voelde rijkelijk uit de tap. Ik bleef nog even gezellig hangen, tot er weer een bepaalde paniek uitbrak… Ook deze fusten waren al weer bijna leeg. Gelukkig had onze redder, Nieuwe Sloot, nog iets meer op voorraad staan zodat ook de Hockey voor de tweede keer geholpen kon worden.

    Ik zeg: wat een mooie samenwerking dit weekend tussen de diverse Alphense verenigingen!