• Woensdagnieuwtjes • Komende week is het herfstvakantie en worden er iedere dag Herfsttoernooien georganiseerd bij Alphense Boys door de toernooicommissie o.l.v. Kieran Baker en Irina van Stijn. Op maandag 18 oktober beginnen de toernooien voor de o13 selectieteams (13-1 én 13-2). Op dinsdag volgt het toernooi voor de o14 en o15. Woensdag is het de beurt aan de o11 teams, donderdag aan de o12 teams en vrijdag aan de o9 en o10 teams. De wedstrijden op woensdag, donderdag en vrijdag worden gefloten door jeugdspelers van Alphense Boys. In totaal doen er verdeeld over 5 dagen maar liefst 134 jeugdteams mee!  Alle toernooien starten om 10.00 uur. Via onderstaande link kan iedereen nu het wedstrijdprogramma zien. https://www.tournify.nl/live/herfsttoernooienab2021/standings

 • Sam Pak (18) heeft eind september zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 18-jarige doelverdediger zette zijn handtekening onder een één jarige verbintenis en is hierdoor tot medio 2022 verbonden aan de club. Pak verdedigt het doel bij de Feyenoord Academy sinds zijn dertiende jaar en speelde daarvoor drie jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys. Na alle teams op Varkenoord succesvol te hebben doorlopen maakt de doelman dit seizoen deel uit van de selectie van Feyenoord Onder 21. ‘Sam is een serieuze jongen, die over een prima mentaliteit beschikt en daarnaast iedere dag laat zien beter te willen worden’, vertelt Rini Coolen, hoofd jeugdopleiding van Feyenoord Academy. ‘Tevens is het erg mooi dat hij zich nu volledig kan gaan richten op het beoefenen van topsport.’  Pak zelf is trots op het feit dat hij onder toeziend oog van zijn familie zijn eerste profcontract heeft mogen tekenen bij Feyenoord. ‘Dit is een dag waar ik lang naar uit heb gekeken en ik ben erg blij dat al het harde werken van de afgelopen jaren nu is beloond.’ Overigens traint Sam iedere vrijdagmiddag/avond bij Alphense Boys de F-league én de jeugdkeepers samen met Sven Koelewijn. Op de linkerfoto een hele jonge Sam Pak (bij Alphense Boys) en rechts de huidige Sam Pak

 • Afgelopen donderdag verscheen er een mooi artikel van verslaggever Theo van Egmond over de jeugdopleiding van Alphense Boys in het Alphens Nieuwsblad

 • Alphense Boys o14 oefende vorige week bij en tegen Feyenoord o14. Bij Feyenoord spelen inmiddels Yassir Bakkali en Finn Bender en dat is altijd leuk om de vriendschap weer even op te frissen. Links op de foto Seth Hoekstra (inmiddels Sparta maar kwam ook even kijken) helemaal rechts Finn Bender.

 • Vorige week scoorde Finn Bender trouwens de winnende o-1 voor Feyenoord tegen PSV o14. Alphense Boys o14 verloor de oefenwedstrijd tegen Feyenoord met 6-1 vanwege veel persoonlijke fouten.

 • Komende zaterdag komen er weer drie BVO’s op bezoek. Om 10.45 uur komt Feyenoord o15 naar ons voor de wedstrijd tegen Alphense Boys o15. Bij Feyenoord o15 spelen de ex-Alphense Boys spelers Hakeem Agboluaje en Twan Schens. Daarna om 12.45 uur volgt de wedstrijd tussen Alphense Boys o18 en VVV Venlo o18 en tenslotte kunnen we om 15.15 uur de o21 thuis zien spelen tegen FC Emmen o21 met daarin Yassine Bouchnafa die vorig seizoen nog bij Alphense Boys in de o21 speelde.

  Alphense Boys 13-2 heeft een nieuwe sponsor en dus moest er natuurlijk een mooie teamfoto gemaakt worden. Overigens won de 13-2 een doordeweekse bekerwedstrijd van Meerburg 13-1 met 8-0

 • Afgelopen zaterdag was er een kraampje bij Alphense Boys waar prachtige witte rozen werden verkocht door de ouders en spelers van de E-Top. De opbrengst wordt gebruikt om een internationaal toernooi met de Pasen te financieren.

 • Alphense Boys o21 was afgelopen zaterdag vrij van competitie en maakten van de gelegenheid gebruik om te gaan Soccer Squashen. En dat beviel iedereen uitstekend

 • Ook in de mist doen de vrijwilligers hun taken bij Alphense Boys. Op de foto zien we Theo van Holstein die bij toerbeurt met Kees Hogervorst, iedere vrijdag de lijnen trekt op onze grasvelden. Hulde.

 • Vorige week donderdag was er door de leiding van de o15 een voedingsdeskundige uitgenodigd die aan ouders én spelers vertelde over de juiste voeding bij topsport. Zijn professionele presentatie werd zeer gewaardeerd.

 • Afgelopen zaterdagavond werd sinds lange tijden weer eens een klaverjasavond georganiseerd. De Avondploeg kreeg hierbij ondersteuning van vele jaren ervaring, Johan van Ooij. Niet geheel ontevreden kunnen we terugkijken op een gezellige en geslaagde avond. Met meer kaarters aan de diverse tafels dan de laatste keer jaren geleden, werd er volop gekaart om de Avondploeg Wisselbeker. De beker werd uiteindelijk meegenomen door Henny en mag ervan genieten t/m januari om hem dan weer te verdedigen. De tweede plaats was voor Ineke en de derde prijs ging met Johan naar huis. De poedelprijs was voor Marijke. De traditionele loterij was er ook weer en de gelukkige winnaar was Marijke. Zij kan bijna zelf een slagerij beginnen. Namens de Avondploeg ;Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en reserveer alvast de volgende data in de agenda: 29 januari 2022 en 14 mei 2022!

 • Kees de Rijk (erelid en ‘’opperhoofd’’ van de dagploeg) is gisteren (dinsdag) 74 jaar geworden. Gefeliciteerd

 • Johan van Ooij heeft (terwijl hij met pensioen is) zich bereid verklaard de voegen in de muren van de kantine weer te herstellen. Dat voorbereidend werk is noodzakelijk om er straks witte verf op te krijgen. Afgelopen dinsdag heeft hij gelijk al een deel van de kantinemuren voorzien van nieuwe voegen.

 • Programma met wedstrijden selectieteams voor de komende week

   

  Dinsdag 12 oktober

  Alphense Boys 13-1 – Sterren van morgen o13           18.30 uur

   

  Zaterdag 16 oktober

  ARC 13-2 – Alphense Boys E-Top                                  08.30 uur

  Alphense Boys 13-2 – Purmersteijn 13-1                       09.00 uur

  DCG o14 – Alphense Boys o14                                      09.30 uur

  Alphense Boys o15 – Feyenoord o15                             10.45 uur

  Go Ahead Eagles o13 – Alphense Boys o13                   11.30 uur

  Alphense Boys o18 – VVV Venlo o18                            12.45 uur

  PSV o16 – Alphense Boys o16                                      13.00 uur

  AFC o17 – Alphense Boys o17                                      13.30 uur

  Alphense Boys o21 – FC Emmen o21                            15.15 uur

  Alphense Boys zaterdag 1 – Woerden 1                        15.15 uur

  TOGB 1 – Alphense Boys 1                                          18.30 uur

   

  Maandag 18 oktober

  Herfsttoernooi Alphense Boys o13-1 én o13-2             10.00 uur

   

  Dinsdag 19 oktober

  Herfsttoernooi Alphense Boys o14 en o15                    10.00 uur

  Alphense Boys o16 – Forum Sport o16                         20.00 uur

   

  Met onmiddellijke ingang is de inschrijving voor de Talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord (woensdag 2 maart 2022, voorjaarsvakantie in regio Midden en Zuid) geopend via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag'', de rest wijst zich vanzelf. Inmiddels hebben we al 90 inschrijvingen kunnen noteren.Klik op de volgende link voor meer informatie en inschrijving: https://www.alphenseboys.nl/talentendag/

   

  Afgelopen zondagmiddag rond een uurtje of vier brak er een lichte paniek uit in de kantine van de Alphense Boys. De fusten waren leeg er was bijna geen bier meer. Noem het verkeerd ingekocht of het was alweer erg gezellig geweest. Twee leden haastten zich met een steekwagen naar V.V. Alphen, maar helaas…zij konden ons niet helpen (hebben tankbier). Snel telefoontje gepleegd naar de Bistro van Tenniscentrum Nieuwe Sloot en gelukkig hadden zij nog een fust staan, dus Yoeri was de held toen hij met het fust binnen kwam rijden. De kannen konden weer gevuld worden.

  Half zes, telefoontje van iemand van Hockey Club Alphen. “Annet, hebben jullie nog bier op voorraad?” Nee helaas, hebben ook al moeten lenen. 5 minuten later, mogen wij jullie mobiele bar lenen, wij hebben fusten kunnen regelen bij Korfbalvereniging Tempo maar hebben niet de juiste tapaansluiting. Geen probleem, kom maar halen. Waar ze zo snel een aanhanger vandaan haalden weet ik niet, maar ik draaide me om en ze stonden er.

  Omdat de hockeyfeesten wel bekend staan om hun gezelligheid besloot ik na afloop bij de Boys toch maar even langs te gaan. Wat een feest, het bier voelde rijkelijk uit de tap. Ik bleef nog even gezellig hangen, tot er weer een bepaalde paniek uitbrak… Ook deze fusten waren al weer bijna leeg. Gelukkig had onze redder, Nieuwe Sloot, nog iets meer op voorraad staan zodat ook de Hockey voor de tweede keer geholpen kon worden.

  Ik zeg: wat een mooie samenwerking dit weekend tussen de diverse Alphense verenigingen!