• Na goed begin toch verlies Boys 1

• Bij Alphense Boys speelde zondagmiddag ineens een oude kwaal weer op: drie tegendoelpunten in een tijdsbestek van slechts zo’n zes minuten, ditmaal tussen de 25-ste en 31-ste minuut. Daarmee verdween niet alleen de op dat moment verdiende 0-1 voorsprong als sneeuw voor de zon, óók de overtuiging dat in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn een goed (en noodzakelijk) resultaat kon worden gehaald. Tegen de technisch gewiekste tegenstander kon de schade niet meer worden gerepareerd. Aan het einde was het 4-1.

Alphense Boys begon goed in Purmerend en was tot die 25-ste minuut de bovenliggende partij. Al in de derde minuut waren de rood-witten op voorsprong gekomen. Tarik Zaanani stuurde Lekan Onasanya weg op de rechtervleugel. De back haalde de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet, waarna Julian van der Kwaak (zie archieffoto) de bal in het doel kon mikken: 0-1. Er volgde nog een grote kans op 0-2. Nu kwam Zaanani zelf oog in oog met doelman Nick van Santen, maar toen hij wilde afronden kreeg hij een duw in de rug. Scheidsrechter Anne Greveling vond die overtreding, merkwaardig, niet penalty-waardig.

Pakweg tien minuten later was de wedstrijd helemaal omgedraaid. Het overkwam de jonge Boys-ploeg vaker afgelopen jaar, dat kort na de eerste tegengoal er snel meer volgden. Niet te ontkennen valt dat aan de drie Noord-Hollandse doelpunten knulligheden in de Boys-defensie ten grondslag lagen. Wat in die fase niet meehielp, was dat centrumverdediger Mika van Rees kort daarvoor met een enkelblessure het veld had moeten verlaten. Al had hij aan de ongelukken/pech in de verdediging waarschijnlijk toch ook niet heel veel kunnen veranderen. Oud-Boysspeler Rachad Madi, Job van der Meulen en Mircle Elstak waren onverbiddelijk in de afronding.

Een snelle of wellicht ook een late aansluitingstreffer had de Boys misschien nog op het goede spoor gebracht. Gedurende de rest van de wedstrijd deden zich enkele mogelijkheden op de 3-2 voor, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Purmersteijn aan de overkant méér en betere kansen op doelpunten kreeg. Alleen Madi wist twintig minuten voor tijd nog een keer te scoren: 4-1 en die cijfers liegen niet. Ook de uitslagen op de andere velden in de Vierde Divisie waren in het nadeel van de Boys als hekkensluiter. Toch wil trainer Edwin Vurens de handdoek niet al in de ring gooien. “Je weet nooit wat een overwinning over twee weken in de derby tegen ARC nog kan doen… We kunnen altijd nog 12 punten halen en dan zien we wel of dat genoeg is om de nacompetitie nog te halen.”

Uitslagen Vierde Divisie A

Purmersteijn - Alphense Boys 4-1, AFC’35 - Huizen 0-1, ARC – AVV Swift 1-0, JOS Watergraafsmeer – Ajax (am) 1-0, DHSC – SJC 5-3, Ter Leede - Hollandia 3-5, BOL – WVHEDW 3-2, HBC – Hoogland 3-3.