• Wedstrijdverslagen jeugdselectieteams

• Alphense Boys O21 speelde zaterdag uit tegen De Dijk O21. Na de 6-0 winst van vorig weekend kon de O21 zich dit weekend definitief veilig spelen.  Bij een overwinning was het zeker dat het niet meer zou kunnen worden achterhaald door nr. 8 van de competitie Be Quick. In de wedstrijd tegen asv De Dijk stond dit overigens voor beide teams definitieve handhaving op het spel.

De 1e minuten van de wedstrijd verliepen rommelig, beide ploegen waren niet instaat om de baas op het veld te worden wat resulteerde in veel balverlies en omschakel momenten. Dat de 1e goal ook uit een bal onderschepping zou komen was dan ook geen verrassing, Edmond wist na goed druk zetten van Yousef de 0-1 te maken.

In de 33e minuut kwam de O21 op 0-2, uit een ingestudeerde corner wist Thierry op aangeven van Yousef het net te vinden. Dit was de rust stand.

In de 2e helft lukte het de O21 om de thuis club meer de wil op te leggen, dat resulteerde in een aantal kansen maar helaas niet tot doelpunten. Daar in tegen was het De Dijk die in de 2e helft als eerste het net wist te vinden, 1-2. Zou het dan toch nog spannend worden?

Dat werd het niet. De O21 bleef dominant en wist in de 76e minuut 1-3 te maken, waarna de wedstrijd gespeeld was. Thierry wist uit een vrije trap van Omer goed binnen te koppen. Het slot akkoord kwam op naam van Miguel, hij wist op aangeven van Gregory de eindstand, 4-1 op het scorebord te brengen.

Door dit resultaat is de O21 verzekerd dat het ook volgend seizoen weer in de 4e divisie speelt.

Zaterdag 11 mei speelt de O21 uit tegen DEM O21.

8. Be Quick 1887 O21               10 – 2
  • Alphense Boys O18  versloeg zaterdag Roda JC in een enerverend duel. In de rust stond het 1-2 voor de Kerkraders maar in deel 2 sloegen de roodwitten toe en werd de stand omgebogen naar 3-2.

Het was Imrane die de gelijkmaker binnenschoot nadat Alphense Boys ongelukkig op achterstand was gekomen. Vlak voor rust kreeg Roda JC een vrije trap op een paar meter van het Alphense Boys-doel. Deze werd onberispelijk ingeschoten.

In de tweede helft kreeg Alphense Boys loon naar werken. Dylan legde 2-2 in de touwen en Imrane maakte hierna de mooiste: een corner krulde in één keer in het doel.

Zaterdag 11 mei speelt de O18 thuis tegen Spartaan’20 O18.

8. Veluwezoom O18                 11 – 8
  • Alphense Boys O17 speelde zaterdag thuis tegen AFC O17. Beide teams zijn vanaf de aftrap aan elkaar gewaagd. Alphense Boys laat AFC het spel maken, staat zelf verdedigend goed georganiseerd en probeert vanuit de omschakeling ruimte om tot kansen te komen. Het krijgt een aantal mogelijkheden, ondanks dat er meer in had gezet als de passes wat minder slordig waren. Aan de andere kant kreeg AFC ook een aantal kansen maar wist de verdediging van Alphense Boys steeds goed op te treden.

Na een half uur spelen komen de bezoekers op voorsprong. Balverlies vanuit een ingooi rondom de middenlijn, een dieptepass op de spits die op zijn beurt goed het overzicht houdt waardoor de linksbuiten de voorzet voor de lijn kan afwerken. Een mooie goal en helaas een 0-1 achterstand. Na deze tegengoal verandert het spelbeeld niet en blijft de wedstrijd gelijk opgaand. Toch moet Alphense Boys – niet voor de eerste keer dit seizoen – vlak voor rust een bittere pil slikken. Uit een vrije trap die op 40 meter van het doel in het zestienmetergebied wordt geslingerd wordt de achterstand verdubbeld (0-2).

Een goede eerste helft en toch een 0-2 achterstand. Een identiek verhaal als de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven van twee weken terug. O17 kon na de rust aan de bak. Het ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer en met meer druk naar voren spelen. Het krijgt kansen op de aansluitingstreffer maar deze valt niet. Na een uur spelen een blunder in de opbouw en een koud kunstje voor AFC om de voorsprong uit te bouwen naar 0-3.  Daar waar een 1-2 meer in de lucht hing, werd de achterstand door eigen toedoen weer groter. Toen 2 minuten later ook nog een vrije trap rand zestienmeter binnen viel was het verzet gebroken.

O17 bleef op zoek gaan naar die eretreffer en kreeg hier nog serieus aantal kansen op. Helaas hadden we weinig geluk in de afwerking.  Aan de andere kant werden de ruimtes steeds groter en kreeg AFC ook kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Dit gebeurde in de slotminuut (0-5). Ondanks de achterstand hebben de jongens het laatste half uur keihard gewerkt en elkaar niet laten vallen.

Zaterdag 11 mei speelt de O17 thuis tegen FC Dordrecht O17.

8. Alphense Boys O17             10 – 4

Alphense Boys O16 speelde zaterdag uit tegen AFC O16. Ondanks dat de boys op 1-0 voor kwamen ging de ploeg volledig door de ondergrens heen. Zonder de wil om te willen winnen en beleving als team ga je het niet redden. Uitslag een beschamende 10 – 2 nederlaag.

Zaterdag 11 mei  speelt de O16 uit tegen Fortuna Sittard O16.

8. FC Emmen O16                     12 – 10
  • Alphense Boys O15 speelde zaterdag uit tegen FC Twente/Hercales O15. De Boys begonnen de wedstrijd sterk en waren veel aan bal bezit. Waar er meerdere kansen werden gecreëerd wisten de Boys zichzelf niet te belonen. In de 11de minuut wist FC Twente een kans te creëren en ook meteen de 1-0 erin te schieten. De Boys reageerde hier sterk op en scoorde 1 minuut later meteen de gelijkmaker. Waar de Boys goed konden voetballen en de vrije man vaak wist te vinden lukte dit FC Twente minder. In de 31ste minuut wisten de Boys de voorsprong uit te breiden naar een 1-2. 4 minuten later was het weer raak en ging de 1-3 erin. Deze stand bleef ook tot rust.

In de tweede helft was FC Twente meer aan de bal en wisten het spel te bepalen. Hierdoor werden de Boys meer terug gedrongen maar wisten ze de bal wel uit het goal te houden. Waar er enkele kansen werden gecreëerd voor de Boys gingen deze er niet in. De laatste 20 minuten voerde FC Twente de druk nog meer op maar leverde ze dit niets op. De stand bleef bij een 1-3 winst voor Alphense Boys.

Zaterdag 4 mei speelt de O15 thuis tegen FC Dordrecht O15.

8. Alphense Boys O15             10 – 9
  • Alphense Boys O14 speelde zaterdag thuis tegen PEC Zwolle O14. De eerste helft was het Alphense boys wat de overhand had echter hele grote kansen bleven uit. Pas aan het einde van de eerste helft ontstonden een aantal kansjes maar wist de keeper van PEC deze kansen te stoppen. Echter in de laatste minuut van de officiële speeltijd van de eerste helft was het Thijs die de bal voor zijn voeten kreeg en niet aarzelde en de bal gedragen door de wind tegen het net schoot. Zo gingen de boys met een 1-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft hadden de boys een flink windje tegen wat ervoor zorgen dat de boys flink onder druk kwamen te staan. Toch werd er niet heel veel weggegeven en kwamen de boys de eerste 20 minuten goed door. Echter was het in de 23ste minuut toch raak voor PEC en stond het scorebord op 1-1. De resterende minuten bleven de boys onder druk staan echter kwamen ze er met een aantal counters goed uit wat resulteerde in de 2-1 door Ruben. Dit was dan ook de einduitslag, al met al een zwaar bevochte wedstrijd welke over de streep is getrokken.

Zaterdag 4 mei speelt de O14 thuis tegen FC Utrecht O14.

8. PEC Zwolle  O14                   11 – 8
  • Alphense Boys O13 speelde zaterdag thuis tegen PSV O13-1/2. Alphense boys begon gespannen. De druk op de wedstrijd was hoog aangezien winst zou betekenen dat je weer “boven de streep” zou staan. Die spanning was te zien, want in de eerste minuut kreeg PSV al een grote kans die nog net van de lijn af kon worden gehaald.

Daarna was het Alphense Boys die de wedstrijd kon bepalen. Allereerst door een waanzinnige uithaal van Seba, die de bal over 20 meter in de kruising schoot. Even later was het Kay die vanuit een corner de 2-0 binnen kopte.

PSV creëerden weinig en Alphense Boys verdedigde goed als team. Toch was daar de tweede grote kans voor psv en die werd wel gescoord. De spanning liep op maar toen volgde daar een geweldige actie van Charlotte Sophie die Yusuf voor de goal vond. 3-1.  1 minuut voor de rust was het Rafe die na een mooie actie buitenom een fantastische voorzet gaf op Dani die koelbloedig de 4-1 binnenschoot.

Na de rust was het strijdplan duidelijk: voorkomen dat er nog gescoord ging worden en alles geven om dit te voorkomen. Dit lukte enorm goed en grote kansen bleven uit tot aan de 70ste minuut. PSV kreeg een penalty mee, maar gelukkig hadden we Bryan nog, die de top wedstrijd eindigde met een knappe redding van een prima ingeschoten penalty. Wat een wedstrijd en wat een stunt!

Vrijdag 10 mei speelt de O13 thuis tegen Ajax O13-1.

8. Feyenoord O13                      11 – 4
  • Alphense Boys O13-2 speelde zaterdag uit tegen Voorschoten’97 O13-1. Deze wedstrijd was heel belangrijk om ons veilig te stellen in divisie 4. Voorschoten doet mee om promotie naar de 3e divisie en was op 1 wedstrijd na nog ongeslagen.

De eerste helft ging van start en onze jongens domineerde de wedstrijd volledig. Elke duel werd gewonnen waardoor onze jongens vrij makkelijk kansen kon creëren.  De eerste helft werd ook beloond met een terechte 1-0 voorsprong.

In de 2e helft deden onze jongens een schepje erboven op en waren gebrand om te winnen. De 2-0 duurde ook niet lang. Voorschoten ging over heel het veld 1 op 1 spelen en dat resulteerde in een 2-1. Hierna werd het nog even spannend maar in de laatste 5 minuten schoten onze boys een fantastische vrije trap erin.

Zaterdag 11 mei speelt de O13-2 thuis tegen RKDEO O13-1.

12. Hillegersberg O13                 9 – 0
  • Alphense Boys E-Top (JO12-1 & JO12-2) De E-Top (JO12-1) speelde zaterdag tegen SJC JO12-1. Alphense Boys speelde een goede wedstrijd waarin het alleen wat moeite kostte om de sterk beginnende keeper van SJC te passeren. Uiteindelijk opende Yven de score en maakte hij ook de 2-0. Na rust ging het gas er op en scoorde Alphense Boys vier keer in zes minuten. Viggo, Yosri, Jamal en een hattrick voor Yven. Iet wat ongelukkig kwam SJC ook tweemaal tot scoren. In de laatste fase wist Viggo nog een keer het net te vinden en zette de eindstand op 7-2.