• Hoe dit weekend het balletje rolde… AB Senioren-nieuws

• JO23-2

Op zaterdag 20 april staat er weer wedstrijd tegen Nicolaas boys o23-1 VS Alphense boys o23-2.

De twee teams heb dit seizoen al twee keer over elkaar gestaan en alle twee de keren won Alphense boys o23-2 van Nicolaas boys o23-1. Uitslag 1 was 2-4 en de tweede uitslag was 1-0.

Dus Nicolaas boys is dus gebrand om van Alphense boys te gaan winnen en daardoor moet Alphense boys ook heel sterk aan de eerste paar minuten van de wedstrijd scherp zijn. Want in de eerste paar minuten is de spits van Nicolaas boys erdoor en scoort net paar keer niet waardoor Alphense boys het overleeft nog in de wedstrijd.

Dan 10 minuten in de wedstrijd word Alphen boys steeds sterker en dan aan de linkerkant wordt de bal gespeeld en de linksbuiten neemt aan en komt zijn man voor bij krijgt Alphense boys hun eerste goeie kans en de bal wordt net aan gered.

En vanaf dat moment wordt Alphense boys alleen maar sterker. Dan paar corner voor Alphense boys waar de spits de bal op doel kopt maar in de handen van de keeper kopt en andere corner valt de bal in de pot en dan schiet de rechtsminddenvelder op doel maar die wordt geblokt.

Daarna is alleen maar aanvallen en krijgt de spit van Alphense boys wat kansen die worden geblokt en gered. En de rechtsbuiten heeft wat kansen maar die gaan er ook niet in en de linksbuiten paar kansen die er niet in gaan. Dan nog paar afstand schoten van de centrale verdedigers. Dan een aardige ingreep van onze aanvoerder op een speler van Nicolaas boys speler en pakt een gele kaart. Dan counter van Nicolaas boys met hun spits op snelheid en in cv er achter aan hij lijkt het duel gewonnen te hebben en dan doet de spits van Nicolaas boys soort sliding naar de bal en door die actie vliegt de bal de verre hoek in en staat het 1-0 nu voor Nicolaas boys. Meteen bij de aftrap wordt linksbuiten van Alphense boys aan gespeeld en dan krijgt de linksmiddenvelder de bal die wordt om geschopt en heeft Alphense boys vrije trap. De linksbuiten legt hem neer om hem te nemen en de linksmiddenvelder vraagt of hij mag nemen en de linksbuiten zeg isgoed. De vrijetrap wordt genomen door de linksmiddenvelder en de bal vliegt bij de eerste paal erin en staat het na de goal van Nicolaas boys 2 minuten later 1-1.

Daarna blijven de Alphense boys blijven aanvallen linksbuiten krijgt de bal over de verdediger heen gespeeld en schiet de bal erin en wordt afgekeurd vanwege buitenspel en 4 min later krijgt weer de bal en schiet die de bal erin en is het geen buitenspel dit keer en staat nog voor rust 1-2 voor de Alphense boys.

Dan is rust.

Tweede helft gaat van start en beide ploegen taste elkaar uit om fout te maken met de bal maar de bal wordt alleen maar heen er weer gespeeld van links naar rechts door beide ploegen eerste 5 minuten van de wedstrijd.

Dan komt Nicolaas boys er weer doorheen met een counter en het schot gaat naast dus Alphense boys komt er veilig vanaf.

Daarna alleen maar weer Alphense boys in de aanval en de ene speler krijgt kans en de ander speler krijgt de kans bij Alphense boys maar de bal wil der niet in. En het spel wordt steeds agressiever want de ene overtreding wordt gemaakt naar de ander.

Dan wordt er een van Alphense boys hard om ver getrap en de speler van Nicolaas boys krijgt daardoor van de scheidsrechter een gele kaart en daardoor speelt Nicolaas boys de laatste 8 minuten met nog maar 10 man.

Dan krijgen we van onze rechtsachter keiharde pooier op doel maar de bal knalt keihard op op de rechterkant boven op de paal.

Scheidsrechters fluit af en daardoor is de eindstand 1-2 voor Alphense boys geworden. Daardoor blijft Alphense boys nog steeds eerste staan met 4 meer dan nummer twee Woerden o23-3.

Op naar de volgende wedstrijd tegen de nummer drie FC Lisse o23-4.

• JO23-1

Na een mooie overwinning vorige week tegen Jodan Boys (6-1) moesten de jongens afgelopen zaterdag tegen een kampioenskandidaat Sportlust JO23-1 een elftal met veel spelers die met Sportlust 1 mee trainen. Het begon al goed afgelopen week veel blessures en voor school week weg. Dus gingen we met een gehaverd elftal met 2 wissel richting Woerden. Na een korte bespreking en een goede warming up begonnen we met de wedstrijd. En de JO23-1 begon zeer sterk zaten boven op de spelers van sportlust die alleen maar begonnen te zeuren. Na 10 min kreeg de JO23-1 een goede kans maar werd neergehaald in de 16 dus een penalty. Onze penaltynemers waren allebij niet aanwezig dus was het Tijn die deze klus moest klaren. Maar helaas schoot hij tegen de lat dus bleef het 0-0. 14 min later was het toch Tijn die uit het niets de 0-1 scoorde. ongelooflijk dat we zo goed speelde tegen een ploeg als Sportlust. En als de keeper van sportlust 5 min voor rust de bal verspeelde aan Dani die daardoor de 0-2 maakte was het ongeloof bij sportlust nog groter. Alphense Boys ging richting de kleedkamer met een 0-2 voorsprong met goed georganiseerd voetbal klasse prestatie. Maar kunnen de jongens dit ook nog volhouden in de tweede helft. In de rust kregen we geen drinken van Sportlust omdat ze geen bekers mee uitgeven. Dus als iemand naar Sportlust moet hou rekening dat je geen drinken krijg in de rust. In de tweede helft begon de JO23-1 goed maar je zag dat ze dit tempo niet gaan volhouden en als je dan via een onterechte gegeven vrije trap in de kluts de 1-2 wordt gescoord zag je aan de jongens dat dit heel snel ging draaien. En toen oud jeugdselectie speler van de Boys Wesley Muit (eigenlijk eerste elftal speler Sportlust) een mooie solo maakte in de 61 min en de 2-2 maakte was de wedstrijd helemaal omgedraaid. de jongens waren moe hadden hard gewerkt maar konden het niet volhouden. en toen in de 72 min ook nog de 3-2 werd gemaakt was het helemaal klaar. en dat er dan nog 3 doelpunten worden gemaakt in de laatste 10 min door Sportlust in leuk voor sportlust. uitslag 6-2 we kregen complimenten van Sportlust trainers en publiek die een mooie wedstrijd hadden gezien maar daar hebben wij niets aan. Wij kunnen alleen maar zeggen als begeleiders van de JO23-1 hou vast aan de eerste 60 min voetbal en laten we dat uitbereiden tot 90 min in de toekomst dan kunnen we volgend seizoen gewoon mee draaien bovenin de vierde divisie. wat nu rest is twee weekenden vrij en dan gaan we uit spelen tegen Floriant voor de 4 de keer dit jaar 2x gewonnen 1x gelijk dus laten we daar weer strijden om drie punten.

Zaterdag 2

Afgelopen zaterdag 15:00 uur stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Bernardus 2 op het programma. De hele week probeerde de tegenstander de wedstrijd verplaatst te krijgen. Echter Za2 wilde gewoon spelen. Uiteindelijk kwam Bernardus zoals verwacht niet opdagen. Het beste nieuws kwam uit Bodegraven; Esto speelde tegen koploper Koudekerk met 2-2 gelijk. Koudekerk verspeelde daarmee de veilige marge. AB2 staat nu, met een wedstrijd minder gespeeld, nog maar twee punten achter op Koudekerk. Nog drie overwinningen en de titel is binnen.

• Zaterdag 3
    Het eerste fluitsignaal voor uitwedstrijd tegen Jodan Boys kwam bijna een half uur later dan gepland.

De eerste helft gaat gelijk op. Maar zoals bijna elke wedstrijd gebeurd…. Onze tegenstanders komen op voorsprong. In de 35 minuut wordt de verdediging uitgespeeld en ligt de bal in het doel, 1-0 voor Jodan Boys. Vijf minuten later wordt de bal door Robin van achteruit voorgegeven. De  keeper zit totaal mis en Sam werkt de doorgeschoten bal in het doel; 1-1.

Na de rust en ruim zes minuten op de klok komt Sam met een gestrekt been in en kan met een gele kaart 10 minuten uitrusten. In de 54 minuut kon een speler van Jodan Boys ook voor 10 minuten gaan uitrusten. Na 10 minuten kwam uitgerust het veld weer in. Direct daarna een voorzet van achteruit waaruit Thomas de 1-in het net kon leggen. Met nog een kwartier te gaan, de deur op slot gedaan en de terechte overwinning binnen gesleept.

Volgende wedstrijd is zaterdag 4 mei 11:00 uur thuis tegen ARC9.

Zaterdag 4

De uitwedstrijd van 20 april bij Alphia is er eentje om snel te vergeten. Teveel blessures en gewoon een te sterk Alphia zorgden ervoor dat AB4 met een 5-1 nederlaag terug naar de overkant werd gestuurd.

Volgende wedstrijd is 4 mei 15:00 uur thuis tegen TAVV.

Zaterdag 5

Vrij. Volgende wedstrijd is 4 mei 11:00 uur thuis tegen Rohda’76 7.

Zaterdag G1

Vrij.

Volgende wedstrijd is zaterdag 4 mei 11:00 uur uit tegen Delft G2JM

Zondag Vrouwen 1

Afgelopen zondag stonden we om 11:15 uur klaar om te beginnen tegen Antibarbari VR4. Een tegenstander die noven ons staat in de competitie.

AB begon wat rommelig, de wind kwam van de zeikant en dat hielp niet mee. Antibarbari wist er voetballend af en toe uit te komen. Voornamelijk de rechtsvoor van hen was gevaarlijk en creëerden kansen.

Na zo'n 15 minuten ging dzo'n kans er dan ook helaas in. Er ontstond een kluts in het 5 meter gebied waardoor de tegenstander de bal in het net wist te tikken. Het was 0-1. AB werd weer wat sterker en wisten meer op de helft van de tegenstander te voetballen. Zo'n 10 miniten laten lukte het dan ook om te scoren. De middenveldster zag een grite ruimte in het doel om te bal te plaatsen. Van zo'n 20 meter afstand schoot ze de bal in de rechterhoek. Het was alweer 1-1!

Hierna werd het spel voor lange tijd neergelegd i.v.m. een knieblessure van een AB speelster.

Nadat het spel hervat was werd ook een andere speelster van AB geraakt tegen d'r enkel en moest geblesseerd van het veld. Daarna kreeg een AB speelster ook nog eens geel door een onnodige overtreding en stonden de meiden voor 10 minuten met 10 in het veld.

De dames van AB raakten wat vermoeid en konden helaas niet de overwinning binnen halen. Het werd een kwartier voor tijd 1-2 door een counter van Antibarbari rn in de laatste minuut wisten ze nog 1-3 te maken.

Het zat de meiden van AB vandaag niet mee, maar ze hebben gegeven wat ze hadden. Hopelijk zijn de twee geblesseerde dames weer snel hersteld. De volgende wedstrijd is a.s. dinsdagavond tegen RVC '33. Dan hopen de meiden wél punten te pakken!

Zondag 2

Vrij. Volgende wedstrijd op woensdag 1 mei om 20:00 uur uit bij KDO sv 3.

Zondag 3

De buit werd verdeeld…. de mannen van AB3 moesten naar Hillegom. Helaas kwamen de Alphenaren niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met nog drie wedstrijden te gaan staat AB3 op een derde plaats in de poule.

Volgende wedstrijd is zondag 5 mei thuis tegen ROAC 4.